Razvod


U poslednje vrijeme sve češće čujem da se neko od prijatelja razvodi, pa rekoh da napišem po koju misao o tome. Statistika kaže da se danas svaki šesti brak završava razvodom, odnosno da se svaki šesti brak završava i tačka. Zaista nevjerovatno, kad pomislim da sam u doba kada su se moji roditelji razveli bila jedino dijete u toj situaciji u cijeloj OŠ Maksim Gorki, dok bi danas to bilo sasvim normalno i poštedjelo me mnogih negativnih emocija.

Davno je to bilo, prije skoro tri pune decenije i tek kao odrasla sam shvatila da je taj razvod morao da se desi i da to ne bi bilo ništa strašno da su se ljudi samo malo drugačije postavljali prema njemu. Drugi su ga za mene napravili lošim, praveći od njega bauka. To je tada bila tabu tema, strašna stvar koja nas je sve zadesila i koja je činila da se osjetim kao hendikepirana, kao žrtva neke strašne nepravde. Nijesam sebe krivila, niti sam tražila krivce (ta faza je nastupila negdje u pubertetu), ali sam kao dijete bila spremna da dam sve na svijetu, samo da se moji pomire. Strašno mi je teško sve padalo i kasnije sam se, kad god bi se drugarica ili drug našli u istoj situaciji, osjećala pozvanom da dajem savjete i pružam podršku. A danas sam pomalo ljuta što se svemu tome nije pristupilo puno, puno drugačije, da se samo reklo "to nije ništa posebno, ništa strašno", ali sam i svjesna da nije ni moglo biti drugačije jer je naša situacija bila suviše avangardna za rane osamdesete u Crnoj Gori.

Danas je moj stav o razvodu radikalno drugačiji i staje u svega šest riječi: bolje dobar razvod, nego loš brak. Zaista smatram da niko ne treba na silu da bude s bilo kim, ni zbog djece, ni zbog rodbine, ni zbog obraza, pa ni zbog godina, jer nikad nije prekasno da se izađe iz situacije koja nekoga čini nesrećnim, a svako ima pravo na svoju sreću. Mnogi će odmah viknuti "a djeca?!", ali ja mislim da bolje djecu poštedjeti svađa, čangrizanja, nezadovoljstva i frustracija. Ubijeđena sam da postoji nešto što se zove dobar razvod i svjedok sam nekoliko takvih primjera. Nadam se da mi tetka neće zamjeriti ako pomenem njeni, koji se dogodio nakon pune decenije braka i u kojem ona i bivši suprug najnormalnije komuniciraju za sve što se tiče djece i ne ustručavaju se da jedno drugom zatraže pomoć. Ne tjeraju inat, ne vrijeđaju se, niti prave cirkus od sebe pred porodicom i prijateljima, ma koliko im je možda bilo teško. Smatram da je njihovo ponašanje u razvodu dokaz njihove zrelosti i inteligencije i da je upravo to ponašanje pokazalo da su u pitanju kvalitetni i dobri ljudi, koji su svojoj djeci omogućili da tatin odlazak podnesu neuporedivo lakše nego što to biva kod teatralnih i melodramatičnih razvoda.

Možda sam okrutna kad ih tako nazovem, ali zaista smatram da je loši razvod roditelja nešto najgore što jednom djetetu može da se dogodi (opet, da preskočimo smrt roditelja i porodično nasilje). Da iskoračimo iz moje privatne situacije i odemo u "opšte vode": mnogi rekli da se loš razvod najčešće događa kada se jedan od bivših supružnika osjeća napušteno i/ili prevareno, ali ja se ne zadovoljavam tom definicijom. Ja smatram da se loš razvod dešava onda kada jedno ili oboje roditelja jednostavno nije u stanju da se ponaša zrelo i odgovorno. I tada počinje sve ono što će djeci donijeti trajne posledice: ogovaranje drugog roditelja pred djecom, pokušaj okretanja djeteta protiv drugog roditelja, pokušaj da se zabrani kontakt djeteta sa drugim roditeljem. A to ponašanje je oličenje nezrelosti, hira, gluposti i nevjerovatne, beskrajne sebičnosti, u kojoj je povrijeđena sujeta važnija od djetetovih emocija! Samo pokušajte da zamislite jednog trogodišnjaka ili petogodišnjaka u takvoj situaciji! Zamislite ga da živi s majkom koja je ljuta na tatu, ili da posjećuje oca koji je ljut na mamu, i taj ljuti mu konstantno govori da je ovo drugo ološ, prevarant, bitanga, ili prosto loš čovjek! I onda ga, na kraju dana, pošalje kod te "zle osobe"! Zamislite tek konfuziju ukoliko se ta "zla osoba" ponaša fenomenalno prema djetetu! A ukoliko mu dijete prenese šta je rekla mama ili tata, pa odjednom prisustvuje transformaciji i nastupa zlo, u kojem čuje sve najgore o ovom drugom roditelju, i tako u nedogled! I? Čemu to služi? Kome to pomaže? Ko će se zbog toga osjećati bolje? I je li to adekvatna osveta onome ko nas je povrijedio - sitne pakosti čije će posledice nositi naša djeca, koju bi trebalo da od razvoda najviše zaštitimo i da im ga učinimo što bezbolnijim?

No, nije uvijek lako učiniti pravu stvar. Nije lako biti ostavljeni, zamijenjeni, prevareni. Nije lako biti prevaziđeni. Nije lako kad neko o kome razmišljaš čitav dan uopšte ne misli na tebe, a kad pomisli na tebe - osjeća mržnju, ili prezir, ili ne osjeća ništa. Nije lako ostati lucidan u takvoj situaciji. Nije lako, ali ukoliko postoje djeca, to je obaveza prema njima koja ni za šta od toga nijesu kriva. Ona, nažalost, ne mogu birati roditelje, isto kao što ih ni mi nijesmo mogli birati - ni njih, ni braću i sestre, ni rodbinu.

Ali zato možemo birati s kim hoćemo ili nećemo da osvićemo svakog jutra do kraja života, i meni se čini da je upravo to ljepota braka: s tobom sam zato što to želim, a ne zato što moram i ja svakog dana nanovo biram da budem s tobom. Ili da ne budem, jer ti više nijesi ono što ja hoću. A u tom slučaju ni ja tebi ne trebam ništa.

Tags:

Share:

59 comments

  1. Elena Bozzola Mavar27/2/10 22:43

    Amen, sister!

    ReplyDelete
    Replies
    1. SUSAN PENG28/6/20 23:30

      Olá minha amada esposa como você está indo lá com as crianças com esperança que você está bem e tudo está bem com você ... Acabei de chegar à base e precisava vir ler de você... como está a vida lá, como está a pandemia também? Minha vida de rainha não tem sido fácil para nós aqui... Eu só queria estar fora deste buraco do inferno de uma vida já para que possamos ficar juntos eu preciso muito de você. Por favor, continue me adicionando em suas orações e continue fazendo tudo o que puder para que possamos ficar juntos em breve. Eu te amo beijos... espero ler de você logo que eu puder

      Delete
    2. ANITA CAM29/6/20 07:54

      Trebam pravi gomilač kaštela da bih spasio moj brak? Kontakt: aoba5019@gmail.com, njegov zasigurno najbolji kotač za čaroliju na internetu koji mi je pomogao spasiti dom, a njegov rezultat je 100% garancija. Tražila sam način da zaustavim razvod i spasim brak, pa sam prošli tjedan zatražila uslugu dr. ADELEKE. Pa, srećom mogu reći da danas živim sretan bračni život i također mi se vraća bračni život. Doktor ADELEKE spasio mi je brak. moj suprug me sada voli kao lud i ja to volim! Sada pokušavamo dovesti neke malene u našu obitelj kako bi pokazali svoju neprestanu ljubav jedni prema drugima. Dr ADELEKE je u mom životu učinila čuda. Vršili ste vrlo dobru uslugu osobi koja je u istinskoj potrebi. Hvala vam dr. ADELEKE što ste spasili moj razbijeni brak i vratili mi muža! ".. Ja i moja obitelj ponovno sretno živimo zajedno. Ako tražite način da obnovite vezu, ili vam treba vaš bivši otac ili vaš suprug preseljen drugoj ženi, nemojte više plakati, obratite se ovom moćnom čarobnjaku sada dr. ADELEKE. Evo njegovog kontakta: Pošaljite mu e-poštu na: aoba5019@gmail.com, možete ga nazvati ili dodati na Whats-app: +27740386124

      Delete
  2. Anonymous12/4/10 21:25

    Odlicno!!!!

    ReplyDelete
  3. Anonymous12/4/10 21:32

    Odavno nisam ni cula a ni procitala ljepse,zrelije rasudjivanje o razvodu i djeci,koja snose posledice istog bez ikakve krivice....Mnogo mi se svidjaju tvooji tekstovi,toliko nas provodis kroz sva desavanja da ponekad imam osjecaj da sam svjedok svega ispricanog!!!Puno srece u daljem radu...
    Ljiljana

    ReplyDelete
  4. Pozdrav, ja sam iz Sjedinjenih Država, želim podijeliti ovo veliko svjedočanstvo o tome kako mi je dr. Trust pomogao vratiti joj bivšeg ljubavnika. Tijekom potrage za rješenjem došao sam u kontakt s dr. Trustom i kroz njegovu pomoć moj se ljubavnik vratio u roku od 48 sati. Tako sam s ovom hrabrom savjetovati svakoga tko traži način da dobije ljubavnika da bi kontaktirao Dr. Trust na WhatsApp: {14432813404} ili putem e-pošte na Ljubavnici se vraćaju jedni drugima i zajedno odlaze u novu godinu zajedno Hvala vam opet Dr. Trust.

    ReplyDelete
  5. Kontaktirala sam razne ljude, isla kod svakakvih vracara, astrologa, gledali su mi u kafu, dlan , pasulj....Ali bezuspesno
    Bila sam silovana kao dete, ostavili su me roditelji, jednom rečju nisam imala nikakav pravac u zivotu.
    Udala sam se i rodila 4 dece iz tri braka.Ni jedan brak mi nije uspesan.
    I slucajno mi drugarica kaze da joj je neka Renata pomogla, iskreno ja joj nisam verovala.I nekako ona mene natera i evo zahvalna sam i drugarici i Renati
    Hvala joj, imam decka koji je prihvatio moju decu i pruza mi ljubav koju nisam imala do sad.

    Do nje mozete doci putem vibera i vacapa +385923813830

    ReplyDelete
  6. NAJBOLJI NAČIN Da osvojite i nabavite svog bivšeg igrača uz pomoć DR ODIONA MOĆNIM I HITNIM LJUBAVI, SA 100% GARANCIJE. Suprug me napušta već posljednjih mjeseci i odbija se vratiti jer ga je držala žena koju je upravo upoznao, zbog toga patim i to je bila borba, ali odlučim učiniti sve znači kako bi se osigurali da se moj muž i ja vratimo zajedno kao i do sad, a zatim sam otišao tamo na mreži vidio sam toliko dobrih govora o ovom čarobnjaku čiji je e-mail drodion60@yandex.com pa sam ga morao kontaktirati i objasniti svoj problem za njega i u samo 48 sati koliko je obećao, moj muž se vratio kući i njegovo ponašanje se vratilo muškarcu s kojim sam se udala. Ne mogu se dovoljno zahvaliti čarobnjaku na čaroliji za ono što je učinio za mene, toliko sam zahvalan i nikada neću prestati objavljivati njegovo ime na internetu zbog dobrog djela koje je učinio za mene, molim vas da mi dozvolite da ovdje odbacim njegov mail (drodion60@yandex.com) možete nazvati ovog velikog čovjeka ili ga podržati na +2349060503921.

    ReplyDelete
  7. KAKO DOBIJAM SVOJU ŽENU POMOĆI SA POMOĆOM DR ODIONA ... Pozdrav svima, ja se zovem Robert Jason, nakon 15 godina braka, ja i moja supruga živjeli smo sretno zajedno, toliko smo se voljeli i volio sam se mojoj obitelji, oni su mi bili glavni prioritet, sve dok jednog jutra ja i supruga nismo imali malu svađu za koju znam da svi parovi imaju jer na ovom svijetu ne postoje savršeni parovi nakon svađe kad sam se vratio kući nisam mogao pronađite moju ženu i našu djecu, ona je također spakirala torbe i one od djece i otišla. Pokušao sam je nazvati, ali nisam mogao doći do nje, otišao sam u kuću njene prijateljice, ali nisu mi mogli reći gdje da je nađem, bio sam frustriran Nisam znala što da radim Počela sam piti alkohol svaki dan i noć. Prestala sam ići na posao. Za mene je to bila teška stvar, jer ona i moja djeca za mene znači sve, to je bilo kao da me je dio tijela napustio. Nisam mogao dobro funkcionirajte, jednog dana sam pregledavao Internet kad sam vidio svjedočenje nekoga tko svjedoči o čovjeku c nazvao dr. ODION-a i kako je vratio svoju ženu u roku od 3 dana, nisam dvaput razmišljao o tome, poslao sam mu poruku i rekao mu sve što se dogodilo između mene i moje žene i rekao je da mu je moj problem vrlo lak za rješenje Također mi je rekao da mu vjerujem da će se moja supruga vratiti i rekao sam mu da mu vjerujem, a on je zatražio neke informacije koje sam mu dao, 3 dana kasnije moja se supruga vratila kući s djecom, pa sam bila toliko iznenađena da sam je vidjela. poput sna za mene ona je počela plakati i ispričavati mi se, rekao sam joj da je to u redu, opraštam joj što sam sretna što se vratila, sada živimo sretno zajedno. Ako vam je slomljeno srce jer vas je napustila supruga ili suprug, za bilo koju vrstu uroke smrti, čarolije zaštite, a također za rješavanje sudskih slučajeva kontaktirajte ovog moćnog kaluđera za čaroliju nazvanog dr ODION kontaktirajte ga putem svoje e-pošte; (drodion60@yandex.com) ili ga možete i pročitati na +2349060503921.

    ReplyDelete


  8. Vratio sam se svom bivšem dečku uz pomoć dr. AJAYI-ja najboljeg kotača na mreži, a dr. AJAYI toplo preporučujem svima kojima je pomoć potrebna. Želim svjedočiti kako sam vratio svog dečka nakon što je raskinuo sa mnom, bili smo zajedno 4 godine, nedavno sam saznao da je moj dečko bio u vezi s drugom djevojkom, kad sam se sukobio s njim, to je dovelo do svađe, a on napokon sam raskinuo sa mnom, pokušao sam sve što sam mogao da ga vratim, ali sve bezuspješno dok nisam na forumu za vezu vidio post o čarobnjaku koji pomaže ljudima da povrate izgubljenu ljubav putem Ljubavne čarolije, u početku sam sumnjao u to ali odlučio sam pokušati, kad sam kontaktirao ovog vračara čarolije putem svoje e-pošte, a on mi je rekao šta da radim i učinio sam to, a onda je učinio ljubavnu čaroliju za mene. 48 sati kasnije, moj dečko me stvarno nazvao i rekao mi da mi toliko nedostaje, Tako nevjerojatno !! Tako se vratio istog dana, s puno ljubavi i radosti, i ispričao se zbog svoje pogreške i zbog boli koji mi je nanio. Tada smo od tog dana naša veza bila jača nego što je bila prije, Sve zahvaljujući dr. AJAYI. Toliko je moćan i odlučio sam podijeliti svoju priču na Internetu da je dr. AJAYI pravi i snažni kotač za čaroliju za koga ću se uvijek moliti dugo živjeti kako bi pomogao svojoj djeci u vrijeme nevolje, ako ste ovdje i trebate svoju bivšu osobu ili se vaš muž preselio kod druge žene, nemojte više plakati, obratite se sada ovom moćnom čarobnjaku. Evo njegovog kontakta: Pošaljite mu e-poštu na: Drajayi1990@gmail.com Možete napisati njegov Whatsapp ILI viber broj: + 2347084887094, HVALA dr. AJAYI .

    ReplyDelete
  9. Moje ime je Marina Matulović-Dropulić, forma, dubrovačka regija, hrvatska. Nakon 12 godina braka, ja i suprug smo bili u jednoj ili drugoj svađi dok me napokon nije napustio i preselio u Kaliforniju kako bih bio s drugom ženom. Osjetio sam da mi je život gotov i moja djeca su mislila da više nikada neće vidjeti oca. pokušala sam biti snažna samo za djecu, ali nisam mogla kontrolirati bolove koji me muče, srce mi je bilo ispunjeno tugama i bolovima, jer sam zaista bila zaljubljena u svog muža. Svaki dan i noć mislim na njega i uvijek želim da mi se vrati, stvarno sam se uznemirio i trebala mi je pomoć, pa sam potražio pomoć na mreži i naišao sam na web stranicu koja je sugerirala da dr. Osagiede može pomoći da se brzo vratim , Dakle, osjećao sam da bih ga trebao pokušati. Kontaktirao sam ga i on mi je rekao što da radim, a ja sam to učinio, a on je za mene učinio ljubavnu čaroliju. 48 sati kasnije, suprug me stvarno zvao i rekao mi da mi toliko nedostaju ja i djeca, Tako nevjerojatno !! Tako se vratio istog dana, s puno ljubavi i radosti, i ispričao se zbog svoje pogreške i zbog boli koju je nanio meni i djeci. Tada je od tog dana naš Brak sada bio jači nego prije, Sve zahvaljujući dr. Osagiede. on je toliko moćan i odlučio sam podijeliti svoju priču na internetu da će dr. Osagiede pravi i snažni kotač za čaroliju za koga ću se uvijek moliti dugo živjeti kako bi pomogao svojoj djeci u vrijeme nevolje, ako ste ovdje i trebate svog Ex-a natrag ili se vaš muž preselio kod druge žene, ne plačite više, odmah se obratite ovom moćnom čarobnjaku. Evo njegove adrese e-pošte za kontakt na: doctorosagiede75@gmail.com ili whatsapp na +2349014523836
    ili viber +2349014523836

    ReplyDelete
  10. Želim obavijestiti svijet o DR ODION-u, velikom čarobnjaku koji je vratio mog muža kad sam mislio da je izgubljena svaka nada. DR ODION je koristio svoju moćnu čaroliju da mi vrati osmijeh na lice vrativši mog čovjeka čarolijom, u početku sam mislio da sanjam kad mi se muž vratio na koljena moleći me da mu oprostim i primam ga natrag i uvijek od tada me voli više nego što sam ikad očekivao, pa sam dao zavjet da ću svijetu dati do znanja o DR ODION-u, jer on je Bog na zemlji. Imate li problema u svojoj vezi? vaš partner je raskinuo s vama, a vi ga i dalje volite i želite mu povratak? Imate li problema sa svojim financijama? ili trebate bilo kakvu pomoć, obratite se danas DR ODION-u, dajem vam 100% garanciju da će vam on pomoći baš kao i meni. DR ODION. Kontaktirajte ga odmah putem e-maila: (drodion60@yandex.com) ili nazovite / Whattsapp njegov broj mobitela +2349060503921 kontaktirajte ga odmah i vaši problemi će biti zauvijek riješeni. Hvala vam još jednom DR ODION na vašem izvrsnom radu.

    ReplyDelete
  11. Sreća je sve što sada vidim. Nikad nisam mislio da smo ja i moj dečko ponovno ujedinjeni. Nakon što sam bio u vezi s njim 5 godina, raskinuo je sa mnom, učinio sam sve što sam mogao da ga vratim, ali sve bezuspješno, želio sam ga toliko se vratio zbog ljubavi koju imam prema njemu, preklinjao sam ga sa svime, obećao sam mu, ali on je to odbio, objasnio sam svoj problem nekome na mreži i ona mi je predložila da se radije obratim kotaču za čaroliju koji bi mi mogao pomoći čarolija da ga vratim, ali ja sam tip koji nikad nije vjerovao u čaroliju, nisam imao izbora nego da ga isprobam, poslao sam e-poštu kotača s čarolijom i rekao mi je da nema problema da će sve biti u redu prije 3 dana kad je bacio čarolija i iznenađujuće 3. dan, bilo je oko 16:00, moj bivši me zvao, bio sam toliko iznenađen, odgovorio sam na poziv i sve što je rekao je bilo tako žao zbog svega što se dogodilo da je želio da se vratim kod njega on me toliko voli, bila sam tako sretna i otišla sam k njemu, tako smo započeli živjeti zajedno opet sretno od tada, obećao sam da ću svima koji znam da imaju problema u vezi biti od pomoći takvoj osobi tako što ću je uputiti u jedinog pravog i snažnog kaluđera čarolije koji mi je pomogao oko mog problema i koji razlikuje se od svih lažnih vani, svih koji trebaju pomoć čarobnjaka, njegovu e-poštu: (drodion60@yandex.com) ili WhatsAPP njegov broj mobitela +2349060503921

    ReplyDelete
  12. Pozdrav, moje ime je Kerris Fraser iz Tajlanda, želim podijeliti nevjerojatno iskustvo koje sam imao sa svemoćnim dr. Ogundeleom kotačem za čaroliju, moj suprug Greg želio se razdvojiti sa mnom i podnio je zahtjev za razvod, a on je bio s drugom ženom, stvarno sam bio devastiran, plakao sam svaki dan i noću, rekao sam prijatelju o mojoj situaciji, a ona mi je pričala o snažnom kotaču za čaroliju zvanom dr. Ogundele, osjećala sam se pomalo skeptično prema njemu, ali samo sam odlučila da ga isprobam. sve što me je dr. Ogundele zamolio da učinim, a obećao mi je rezultat od 24 sata i sljedećeg jutra, kada je završio s čarolijom, na moje najveće iznenađenje to je bio moj suprug Greg na koljenima molivši me da mu oprostim i prihvatim ga natrag i danas zajedno smo, presretna sam zbog svega zahvaljujući dr. Ogundeleu. Ima snagu za bilo koji problem, a može vam pomoći i da ga kontaktirate putem: Email: (ogundeletempleofsolution@gmail.com) WhatsApp ili Viber Chat: (+27638836445).

    ReplyDelete
  13. uspio sam dobiti svog muža uz pomoć pravopisnog liječnika zvanog dr. Ajayi kad sam otkrio da ga je očarala druga žena, bio sam vrlo sretan što sam stupio u kontakt s vračarom pravopisa jer je on razlog što sam uspio osvojiti svog muža natrag i sada živimo u miru. kontaktirajte dr. Ajayija za sve vaše čarolijske radove. Pomogao mi je da se vratim zauzmu, vjerujem da će vam pomoći u onome što vas muči. E-adresa: drajayi1990@gmail.com ili whatsapp: +2347084887094.

    ReplyDelete
  14. Pozdrav svima, ja se zovem Nannette Hannam, i jako sam sretna što sam objavila na ovom blogu kako mi je veliki čarobnjak za čaroliju pomogao da vratim ljubav svog života. Znam da postoji puno žena poput mene koje su učinile toliko samo da bi vratile muža. Ovdje sam da vam kažem da sve ne tražite dalje, jer odgovor je ovdje. Iskreno vjerujem da ako postoji do pet kotača za čaroliju poput DOCTOR ODION-a, ovaj svijet bi bio bolje mjesto, kontaktirao sam ga i podijelio svoje probleme s njim, a on mi je dao uvjete, kojih sam se pridržavao, trebalo mi je samo 3 dana za moj muž se vratio kući moleći me za oprost. Da skratim dugu priču. Sada sretno živim sa svojim mužem. Zahvaljujući dr. ODION-u. Kontaktirajte ga sada na e-mail: (drodion60@yandex.com). Ili mu se obratite na onoj aplikaciji 2349060503921 ili ga nazovite. Može vam spasiti i brak ili odnose.

    ReplyDelete
  15. Kad sam pomislio da je izgubljena svaka nada, pronašao sam pomoć, dr. Ajayi je učinio ono što pokušavam riješiti već 7 mjeseci, ja se zovem Sandra i bio sam u braku s Mikeom 8 godina i blagoslovio dvoje djece. kad počnem sumnjati da je moj suprug vidio drugu ženu, prije nego što sam to znao, napustio je kuću i rekao da više nikada ne želi ništa sa mnom ili djecom, molio sam se da se vrati kući, ali bio je sklon mojim molbama. Dr Ajayi sam upoznao preko prijatelja koji je prolazio kroz istu situaciju kao i moja, ali ona je uspjela vratiti svoj dom u kratkom roku, pitam je kako i rekla mi je o dr. Ajayi moćnom kotaču za čaroliju koji joj je pomogao da je oporavi suprugu, nikad nisam vjerovala u lijevanje pravopisa, ali odlučila sam da ga isprobam. Kada sam kontaktirala konjanika, on mi je postavio neka pitanja na koja dajem odgovore, a on mi je rekao neke stvari koje je potrebno obaviti, a na što sam iznenadila nakon Tri dana čarolije moj se muž vratio kući i rekao mi da oprostim pogrešna djela. Ne vjerujem u čarolije, ali veliki dr. Ajayi mijenja moja vjerovanja. ako prolazite teška vremena u bilo kojem aspektu svoje ljubavi i trebate brzo rješenje svojih problema, obratite se velikom čarobnjaku dr. Ajayi. e-pošta: drajayi1990@gmail.com ili whatsapp: +2347084887094

    Obratite mu se za sljedeću vrstu čarolije

    * Loto čarolija
    * Pravopis za pobjedu u sudskom postupku
    * Bogatstvo čarolije
    * Čarolija za trudnoću
    * Pravopis za nadogradnju ispita
    *Ljubavna čarolija
    * čarolija za povratak bivšeg ljubavnika
    itd
    whatsapp +2347084887094 ili email drajayi1990@gmail.com

    ReplyDelete
  16. Anonymous17/2/20 14:47

    Pozdrav svima što sam zatekao doktora Johna, u očajničkoj sam potrebi vraćanja bivšeg ljubavnika. Ostavio me zbog druge žene. Dogodilo se tako brzo i uopće nisam imao riječi u situaciji. Upravo me izbacio nakon 3 mjeseca bez ikakvog objašnjenja. Kontaktiram doktora Joona preko njegove web stranice, a on mi je rekao što trebam učiniti prije nego što mi on može pomoći, a ja sam učinio ono što mi je rekao, nakon što sam pružio ono što je želio, bacio je ljubavnu čaroliju da nam pomogne da se vratimo zajedno , Ubrzo nakon što je učinio svoju čaroliju, moj dečko me ponovo počeo slati SMS-om i osjetio sam se užasnim zbog onoga što mi je upravo propustio. Rekao je da sam ja najvažnija osoba u njegovom životu i da to sada zna. Mi smo se uselili zajedno i on je bio otvoreniji prema meni nego prije i tada je počeo provoditi više vremena sa mnom nego prije. Otkako mi je dr. John pomogao, moj je partner vrlo stabilan, vjeran i bliži mi nego prije. Dr John preporučujem svima kojima je pomoć potrebna. E-adresa: drjohnsoco@gmail.com, nazovite ga ili mu dodajte na whatsapp putem: +2348147766277

    ReplyDelete
  17. Opet se osjećam tako blagoslovljeno u braku nakon što mi je dr. Igbinovia vratila suprugu, koja se sa mnom razdvojila dobrih šest godina. sam Kristian Kovač po imenu iz Zagreba, Hrvatska. Iako imam usta po cijelom tijelu, ne bi bilo dovoljno zahvaliti drIgbinovoj što mi je pomogla u životu. Moja supruga razvedena je sa mnom šest godina, a ja sam bila bez bola i bolna. Dakle, tražio sam pomoć posvuda, ali ništa nije uspjelo dok nisam pomislio na doktora Igbinovija s kojim sam kontaktirao putem interneta. Objasnio sam mu svoju situaciju i on je obećao da će se moja supruga vratiti u roku od tri dana, sve dok mi srce još uvijek kuca za njim. Vjerovao sam u njega i on je pripremio čaroliju za mene i supruga me nazvala baš kad je reklama o DrIgbinovia. ona će se izjasniti i reći da ću se morati vratiti i sada smo sretno živjeli posljednjih šest godina. Svi vi čitate moj članak koji bi mu trebao pomoći da se javi. E-adresa: doctorigbinovia93@gmail.com ili whatsapp / viber na +2348144480786 i pronađite brzi odgovor na svoj problem

    ReplyDelete
  18. Pozdrav, želim podijeliti svoje divno svjedočanstvo. Nakon što sam godinama bio u vezi s mužem, raskinuo je sa mnom, učinio sam sve što je bilo moguće da ga vratim, ali sve je bilo uzalud, toliko sam ga želio zbog ljubavi koju imam za njega sam ga molio sa svime, davao sam obećanja, ali on je to odbio. Prijatelju sam objasnio svoj problem i ona mi je predložila da se radije obratim čarobnjaku koji bi mi mogao pomoći da dam čaroliju da ga vratim, ali ja sam tip koji nikad nije vjerovao u čaroliju, nisam imao izbora nego da ga isprobam, poslao sam e-poštu kotača pravopisa, a on mi je rekao da nema problema da će sve biti u redu prije tri dana, da će se moj bivši vratiti meni prije tri dana, bacio je čaroliju i iznenađujuće je drugi dan, bilo je oko 16 sati. Bivša me zvala, bila sam toliko iznenađena, odgovorila sam na poziv i sve što je rekao bilo je da mu je jako žao zbog svega što se dogodilo da je želio da mu se vratim, da me toliko voli. Bila sam tako sretna i otišla sam k njemu tako smo ponovno počeli sretno živjeti zajedno. Otada sam obećao da ću svima koji znam da imaju problema u vezi biti od pomoći takvoj osobi upućujući ga ili jedinog pravog i moćnog kaluđera pravopisa koji mi je pomogao oko mog vlastitog problema. email: doctorosagiede75@gmail.com ili WhatsApp na +2349014523836 ili Viber na +2349014523836 možete mu poslati e-poštu ako vam je potrebna njegova pomoć u vezi ili bilo kojem drugom slučaju.

    ReplyDelete
  19. Hej, tako sam uzbuđena što mi je razbijeni brak vraćen i suprug se vratio nakon što je mene i naše dvoje djece ostavio zbog druge žene. Nakon 8 godina braka, ja i suprug vodili smo jednu ili drugu svađu dok me napokon nije napustio i preselio u Kaliforniju kako bih bio s drugom ženom. Osjećao sam da je moj život završen i moja djeca su mislila da više nikada neće vidjeti oca. pokušala sam biti snažna samo za djecu, ali nisam mogla kontrolirati bolove koji me muče, srce mi je bilo ispunjeno tugom i bolovima, jer sam zaista bila zaljubljena u svog muža. Svaki dan i noć mislim na njega i uvijek bih volio da mi se vrati, stvarno sam se uznemirio i trebala mi je pomoć, pa sam potražio pomoć na mreži i naišao sam na web stranicu koja je sugerirala da dr. Mohammed može pomoći da se brzo vratim , Dakle, osjećao sam da bih ga trebao pokušati. Kontaktirao sam ga i on mi je rekao što da radim, a ja sam to učinio, tada je za mene učinio (Ljubavna čarolija). 28 sati kasnije, suprug me stvarno zvao i rekao mi da mi toliko nedostaju ja i djeca, Tako nevjerojatno !! Tako se vratio istog dana, s puno ljubavi i radosti, i ispričao se zbog svoje pogreške i zbog boli koju je nanio meni i djeci. Tada je od tog dana naš Brak sada bio jači nego prije, Sve zahvaljujući dr. Mohammedu. on je tako moćan i odlučio sam podijeliti svoju priču na internetu da je dr. Mohammed pravi i moćan kaluđer za čaroliju koju ću uvijek moliti dugo živjeti kako bi pomogao svojoj djeci u vrijeme nevolje, ako ste ovdje i trebate svog bivšeg natrag ili se vaš muž preselio kod druge žene, nemojte više plakati, obratite se sada ovom moćnom čarobnjaku. Evo njegovog kontakta: Pošaljite mu e-poštu na: monicaspiritualtemple@gmail.com, možete ga nazvati ili dodati na Whats-app: +2348134493948

    ReplyDelete
  20. Hej, tako sam uzbuđena što mi je razbijeni brak vraćen i suprug se vratio nakon što je mene i naše dvoje djece ostavio zbog druge žene. Nakon 8 godina braka, ja i suprug vodili smo jednu ili drugu svađu dok me napokon nije napustio i preselio u Kaliforniju kako bih bio s drugom ženom. Osjećao sam da je moj život završen i moja djeca su mislila da više nikada neće vidjeti oca. pokušala sam biti snažna samo za djecu, ali nisam mogla kontrolirati bolove koji me muče, srce mi je bilo ispunjeno tugom i bolovima, jer sam zaista bila zaljubljena u svog muža. Svaki dan i noć mislim na njega i uvijek bih volio da mi se vrati, stvarno sam se uznemirio i trebala mi je pomoć, pa sam potražio pomoć na mreži i naišao sam na web stranicu koja je sugerirala da dr. Mohammed može pomoći da se brzo vratim , Dakle, osjećao sam da bih ga trebao pokušati. Kontaktirao sam ga i on mi je rekao što da radim, a ja sam to učinio, tada je za mene učinio (Ljubavna čarolija). 28 sati kasnije, suprug me stvarno zvao i rekao mi da mi toliko nedostaju ja i djeca, Tako nevjerojatno !! Tako se vratio istog dana, s puno ljubavi i radosti, i ispričao se zbog svoje pogreške i zbog boli koju je nanio meni i djeci. Tada je od tog dana naš Brak sada bio jači nego prije, Sve zahvaljujući dr. Mohammedu. on je tako moćan i odlučio sam podijeliti svoju priču na internetu da je dr. Mohammed pravi i moćan kaluđer za čaroliju koju ću uvijek moliti dugo živjeti kako bi pomogao svojoj djeci u vrijeme nevolje, ako ste ovdje i trebate svog bivšeg natrag ili se vaš muž preselio kod druge žene, nemojte više plakati, obratite se sada ovom moćnom čarobnjaku. Evo njegovog kontakta: Pošaljite mu e-poštu na: monicaspiritualtemple@gmail.com, možete ga nazvati ili dodati na Whats-app: +2348134493948

    ReplyDelete
  21. Anonymous5/6/20 08:41

    Kako sam dobio svog bivšeg muža nakon što je ostavio mene i našu djecu ”, predlažem da pročitate moje svjedočenje. Ja sam Lorena Marko, tako sam uzbuđena što se moj muž vratio nakon što me je ostavio zbog druge žene. Moj suprug je imao aferu sa suradnikom i ja volim svog supruga toliko, ali da je vara me sa svojim suradnikom i djevojka mislim koristiti vračanje ili crnu magiju na moj muž da ga me mrze, a to je tako kritična i nepozvan, plačem cijeli dan i noć za Boga da mi pošalje pomoćnika vratiti moj muž! Bila sam stvarno uzrujana i trebala mi je pomoć, pa sam potražila pomoć na mreži i naišla sam na web stranicu koja je sugerirala da dr. Isikolo može pomoći da se muž brzo vrati. Dakle, osjećao sam da bih ga trebao pokušati. Kontaktirao sam ga i on mi je rekao što da radim i ja sam to učinio, a onda je učinio ljubavnu čaroliju za mene. 48 sati kasnije suprug me zvao zaista i rekao mi da mi toliko nedostaje, Bože moj! Bio sam tako sretna, a danas ja sam sretna sa svojim čovjekom i opet smo radosno žive zajedno, a ja zahvaljujem snažan čarolija kotač DR ISIKOLO, on je toliko moćan i ja odlučila podijeliti svoju priču na ovdje. ako ste ovdje i vaš ljubavnik vas odbacuje ili je vaš muž preselio drugu ženu, ne plačite više, odmah se obratite DR ISIKOLO za pomoć. Evo ga kontakta, pošaljite mu e-mail isikolosolutionhome@gmail.com Također ga možete Whatsapp poslati na +2348133261196

    ReplyDelete
  22. MIRACLE SE STAVLJAO:
    Nakon godinu dana Raskinutog braka, suprug je napustio mene i djecu i otišao da budem s drugom ženom, osjećao sam se kao da počinim samoubojstvo, jer nas je ostavio 3 godine bez ičega, bio sam emotivno dolje i plakao cijelu noć. Zahvaljujući čarobnjaku zvanom Dr Ogundele. Jednog vjernog dana, dok sam pregledavao internet, naišao sam na nekoliko svjedočanstava o dr. Ogundele, ljudi su svjedočili da je on vratio svog bivšeg ljubavnika u roku od 24 sata, neki su svjedočili da obnavlja maternicu, liječi rak i neke liječi od bolovanja itd. Kontaktirao sam ga radi pomoći da vratim muža i on mi je rekao da će se moj posao vratiti nakon 24 sata, na moje najveće iznenađenje, moj suprug se vratio nakon 24 sata, baš kao što je rekao, i tražio oprost , kakvo čudo. Dr Ogundele mi je rekao da svjedočim kako bi ga ljudi više znali. Zbog toga ovdje dijelim svoju istinsku životnu priču, moje ime je Mara Lucas. Dolazim iz Barcelone, Španjolska. Možete kontaktirati dr. Ogundele s njegovim Telefonskim brojem ili poslati poruku na WhatsApp ili Viber Chat: +27638836445.

    ReplyDelete
  23. SUSAN PENG28/6/20 23:31

    Olá minha amada esposa como você está indo lá com as crianças com esperança que você está bem e tudo está bem com você ... Acabei de chegar à base e precisava vir ler de você... como está a vida lá, como está a pandemia também? Minha vida de rainha não tem sido fácil para nós aqui... Eu só queria estar fora deste buraco do inferno de uma vida já para que possamos ficar juntos eu preciso muito de você. Por favor, continue me adicionando em suas orações e continue fazendo tudo o que puder para que possamos ficar juntos em breve. Eu te amo beijos... espero ler de você logo que eu puder

    ReplyDelete
  24. ANITA CAM29/6/20 07:54

    Trebam pravi gomilač kaštela da bih spasio moj brak? Kontakt: aoba5019@gmail.com, njegov zasigurno najbolji kotač za čaroliju na internetu koji mi je pomogao spasiti dom, a njegov rezultat je 100% garancija. Tražila sam način da zaustavim razvod i spasim brak, pa sam prošli tjedan zatražila uslugu dr. ADELEKE. Pa, srećom mogu reći da danas živim sretan bračni život i također mi se vraća bračni život. Doktor ADELEKE spasio mi je brak. moj suprug me sada voli kao lud i ja to volim! Sada pokušavamo dovesti neke malene u našu obitelj kako bi pokazali svoju neprestanu ljubav jedni prema drugima. Dr ADELEKE je u mom životu učinila čuda. Vršili ste vrlo dobru uslugu osobi koja je u istinskoj potrebi. Hvala vam dr. ADELEKE što ste spasili moj razbijeni brak i vratili mi muža! ".. Ja i moja obitelj ponovno sretno živimo zajedno. Ako tražite način da obnovite vezu, ili vam treba vaš bivši otac ili vaš suprug preseljen drugoj ženi, nemojte više plakati, obratite se ovom moćnom čarobnjaku sada dr. ADELEKE. Evo njegovog kontakta: Pošaljite mu e-poštu na: aoba5019@gmail.com, možete ga nazvati ili dodati na Whats-app: +27740386124

    ReplyDelete
  25. Pravi čarobnjak pod nazivom DR ISIKOLO
    bila sam tako depresivna kad me je ljubavnica ostavila zbog drugog tipa nakon što smo se izlazili 5 godina, pokušao sam je moliti da mi se vrati, odbila je i rekla da više nema osjećaja za mene. Postala sam tužan čovjek nakon svega što smo bili kroz zajedničku ljubav, nakon sve ljubavi koju smo dijelili u prošlosti, nisam mogao zamisliti svoj život bez nje, jer moja ljubav prema njoj bilo je neprocjenjivo trgovati iz bilo kojeg razloga, jednog dana kad sam išla putem interneta vidjela sam komentar o tome ima moć vratiti bivšeg ljubavnika i odlučio sam pokušati vidjeti sebe kontaktirajući ga i odmah sam odgovorio i objasnio što prolazim, a on je rekao da drugi čovjek koristi vudu čaroliju na nju, zbog čega je i otišla ja za njega, unatoč mojoj brizi za nju i obećavam da će mi pomoći povratiti ljubavnika natrag, a također će mi pomoći da mu stavim mrtvu čaroliju kako me ne bi mogao uzvratiti, za manje od tri dana momka je upucala nepoznata osoba momci na Floridi i u roku od pet dana moja je djevojka bila kod mene kući čekajući da se vratim s posla, a kad to učinim, počela je moliti govoreći da joj je žao što nikad ne zna što je nad njom. hvala DR ISIKOLO sada sam zadovoljan svojom djevojkom i sve sada ide glatko. kontaktirajte Petera za bilo kakvu uroku osvete i bivšu urotu putem isikolosolutionhome@gmail.com Također ga na Whatsapp možete kontaktirati na +2348133261196.

    ReplyDelete
  26. Moje ime je Bukky Ross, želim reći svijetu kako sam dobila pomoć od ovog velikog čovjeka koji mi je dao čaroliju da mi se muž vrati u roku od 24 sata, a danas sam sretan što smo sretni, moj muž je napustio 3 godine a on je bio s drugom ženom dok sam trpio usamljenost, koliko bolno. Moja braća i sestre vani, savjetujem vam da popravite svoj životni problem i da imate dobar dom nego da patite, rekao sam ovom dr. Uzoru da ću podijeliti njegov dobar posao na internetu nakon što mi pomogne, i zato to radim sada. vratio je mog muža koji je napustio 3 godine za manje od 24 sata, on je zaista moćan čovjek, pa ako bilo kome od vas treba pomoć bilo koje vrste, vjerujem i znam da vam dr. Uzor može 100% pomoći. Do njega možete doći e-poštom: uzorsolutioncenter@gmail.com. Za izravne pozive i Viber chat: +27843290018.

    ReplyDelete
  27. Pozdrav svima, ovo je nešto najljepše što sam ikada doživio i moram podijeliti ovo veliko svjedočanstvo. Samo želim zahvaliti DR ISIKOLO-u što mi je oduzeo vrijeme da mi pomogne da riješim čaroliju koja vraća mog bivšeg ljubavnika koji je iznenada izgubio interes za mene nakon šest mjeseci zaruka, ali danas smo u braku i sretniji nego nikad prije. Bio sam istinski ošamućen i šokiran kad je učinio posao za mene, a 48 sati nakon toga, Kris se vratio u moju kuću i počeo moliti za oproštaj i za mene da ga primim natrag .. Stvarno mi nedostaju riječi i ne znam dr. kako bih vam prenio svoju zahvalnost DR ISIKOLO, vi ste Bog poslali da obnovite pokvarenu vezu. Duboko uživa pomažući ljudima da ostvare svoje želje, pronađu pravu ljubav, vrate svoje bivše ljubavnike, prekinu nasilne odnose, pronađu uspjeh, privuku sreću, pronađu srodne duše i još mnogo toga. Kontaktirajte ga danas i dopustite mu da vam pokaže čuda i čuđenje svog sistema ljubavnih čarolija. Daje rezultate u najboljem slučaju u pravljenju pravopisa. Pošaljite e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com Možete ga i Whatsapp poslati na +2348133261196.

    ReplyDelete
  28. Dala sam obećanje da ću svoje svjedočenje ispričati širom svijeta kad mi se moj čovjek vrati i suprug dođe baš onako kako mi je rekao dr ISIKOLO kad mi je pomogao. Napravila sam pravi izbor da sam kontaktirala DR ISIKOLO-a, sjajnog bacača uroka koji vam može pomoći u rješavanju vaših problema. Moj čovjek me ostavio da patim i nikada nisam vjerovao da će mi se vratiti, ali kad sam kontaktirao DR ISIKOLO, uvjeravao me da će moj čovjek opet doći. dao mi je spisak predmeta za kupovinu, ali nisam ih mogao dobiti u svojoj zemlji, pa sam mu poslao novac, a on je kupio predmete i pripremio savršenu ljubavnu čaroliju. Suprug mi se vratio za 48 sati moleći za oproštaj. OVO JE TAKO STVARNO I OBIČNO. Bila sam toliko iznenađena da je čarolija djelovala baš onako kako mi je rekao. Ovo je tako nevjerovatno i želim da vjerujete jer je DR ISIKOLO tako stvaran i molim vas da ga odmah kontaktirate na njegov e-mail kako bi vam mogao pomoći na način na koji je pomogao meni. e-mail je (isikolosolutionhome@gmail.com) Možete ga i WhatsApp/Viber poslati na +2348133261196.

    ReplyDelete
  29. Zahvaljujući moćnom bacaču čarolija zvanom dr. Ajayi, nakon 4 godine razdvojenosti uspjela sam se pomiriti sa suprugom, nikad ne vjerujem da ćemo se ikad vratiti, ali kad sam upoznala dr. Ajayija, shvatio je da ništa nije nemoguće, odlučila sam pokušati , Rekla sam dr. Ajayi o svom suprugu i ostalim potrebnim stvarima koje mora znati da bi se moj muž vratio, rekao mi je što moram učiniti i slijedila sam njegove upute, nakon tjedan dana ljubavne čarolije nazvao me suprug a on je molio da se vrati kući. od tada je naš brak procvjetao i mi smo u miru. Ako vam je za bilo kakav problem potrebna pomoć čarobnjaka, obratite se dr. Ajayi Email: drajayi1990@gmail.com ili Whatsapp / Viber na +2347084887094 i bit ćete najsretnija osoba na svijetu poput mene.

    ReplyDelete
  30. Pozdrav svima, zadovoljstvo mi je podijeliti sjajno svjedočanstvo o DR ISIKOLO-u zbog vraćanja sreće mojoj porodici. zaista želim reći cijelom svijetu da postoji bacač čarolija zvan DR ISIKOLO koji je tako stvaran i iskren. Nikad nisam vjerovao ni u jednu od ovih stvari, ali kad izgubim ženu dvije godine, bila mi je potrebna pomoć dok nisam pronašao sjajnog bacača čarolija i on me je uvjeravao da ću suprugu vratiti za samo 48 sati, ali sumnjao sam i nakon čarolije, 48 sati kasnije, baš kao što je rekao bacač čarolija, zazvonio mi je telefon i iznenađujuće je da me supruga nije zvala posljednje dvije godine i ispričala se zbog boli koju je nanijela ja i rekla mi je da je spremna da se vrati kući po mene. DR ISIKOLO joj je zaista dao do znanja koliko je volim i trebam. A otvorio joj je i oči kako bi zamislio koliko ljubavi moramo dijeliti zajedno. Nastavit ću dijeliti ovo svjedočenje po cijelom svijetu. Svaka zahvalnost ide DR ISIKOLU na dobrom poslu koji je učinio za mene. Kontaktirajte ga odmah jer je vrlo moćan i uvijek će vam pomoći. Vjerujte mu i činite sve što on od vas traži i nikada na bilo koji način sumnjajte u njega. njegov Whatsapp +2348133261196 ili e-mail isikolosolutionhome@gmail.com

    ReplyDelete
  31. Život je misterija s mnogo pitanja na koja treba odgovora. S kakvim se nevoljama suočavate na zemlji?
    Jesu li suprug ili supruga napustili vaš život bez ikakvog dobrog objašnjenja zbog čega ste zbunjeni i želite da se vrate u vaš život? Dr Ajayi je pravi čovjek za taj posao, snažan je bacač uroka koji su blagoslovili njegovi preci i koji su ga bogovi prihvatili kao svoj usnik na zemlji, dr. Ajayi mi pomaže da spasim svoj slomljeni dom vraćajući mi svog muža sa svojom snažnom čarolijom . Ja i moj suprug bili smo razdvojeni 9 mjeseci bez komunikacije, ali čarolijom koju je izradio dr. Ajayi vratio se i opet smo jedna sretna obitelj. Obratite se dr. Ajayiju, bacaču čarolija, ako se suočavate s bilo kakvim životnim problemima i trebate brzo rješenje. Viber ili Whatsapp: +2347084887094 ili e-pošta: drajayi1990@gmail.com

    ReplyDelete
  32. DR WALE, NAJBOLJI MJESTO MJESTA, OBRATITE SE S NJIM NA WHATSAPP / VIBER +2349015141346 ILI drwalespellhome@gmail.com

    UČINKOVITO HITNO LJUBAVNO PRAVLJENJE DA BIH BRZO PRIMILO EX I SPASILO BRAK! Žao mi je što sam ovo stavio na mrežu, ali moram. Zauvijek ću biti dužan DR WALE-u za popravak mog propalog braka nakon što me suprug ostavio za drugu ženu na 6 mjeseci. Nikad nisam vjerovao u vrste dok me moj prijatelj nije upoznao s DR WALE-om. U početku sam bila sumnjičava prema njemu jer sam čula puno o pokretaču lažnih žanrova, ali sumnje sam ostavila iza sebe jer sam očajnički željela vratiti svog supruga i učinila sam u skladu s onim što je tražio od mene. Sad se moj muž vratio samo 48 sati nakon što ga je kontaktirao. Ponovno sretno živim sa suprugom nakon 6 mjeseci prekida braka i neću se odmarati dok ne bude poznat svijetu. Također se specijalizirao za vrste lutrije, promocijske vrste, E.T.C. Povežite se s DR Waleom odmah, njegova e-adresa: drwalespellhome@gmail.com ili WhatsApp / Viber: +2349015141346

    ReplyDelete
  33. treba li vam pomoć bacača čarolija za bilo što što vas muči u životu? Doktor Ajayi, bacač čarolija moći, pravi je čovjek za vas, on je razlog zašto je moj život pun radosti. Bila sam u braku 5 godina, ali moj suprug je rekao da želi razvod, pa sam kontaktirala dr. Ajayija kad sam vidjela njegov broj na mreži. Rekla sam mu svoj problem i on mi je dao do znanja da moj muž nije on sam kako dama manipulira njegovim ponašanjem jer želi da se razvedemo, moćni bacač čarolija dr. Ajayi pripremio mi je šarm i u roku od 3 dana moj suprug je otkazao razvod i od tada živimo uspješan život. Ako imate sličan problem sa mnom ili bilo kojom drugom stvari za koju želite pomoć. kontaktirajte bacača čarolija na Whatsappu ili Viberu: +2347084887094

    ReplyDelete
  34. U prošlosti sam imala mučne odnose sa suprugom što je dovelo do razvoda od prvog muža. Nakon što smo se ja i moj bivši suprug razveli, imala sam još jednu priliku da se ponovno udam i samo 5 godina mog drugog braka uslijedio je još jedan razvod koji me gotovo emocionalno ubio. Ostala sam još dvije godine neudana i samohrana majka. Iskreno, nisam bila baš sretna jer svaka žena treba muškarca u svom životu, jednom sam vidjela fotografiju svojih prvih muževa i shvatila koliko ga volim i nedostaje mi. Pokušao sam doći do njega, ali rečeno mi je da je nastavio sa svojim životom i da možda nikada više nećemo biti zajedno. Gorko sam plakala te noći misleći da sam izgubila muškarca za kojeg sam imala toliko ljubavi. Zamolio sam za savjet što da radim, a moj prijatelj mi je dao kontakt s DR ODION-om, konzultirao sam ga i u najboljem izdanju svojim moćnim čarolijama pomogao mi je s čarolijom ponovnog braka i vratio mi bivšeg supruga , u samo 4 dana imala sam čarobnjaka s molitvama za duhovno okupljanje s DR ODION-om, sve se u mom životu dobro preokrenulo, sada opet sretno živim sa svojim prvim suprugom i rješavam probleme oko razvoda. uz pomoć DR ODION-a, čovjek je mudar i pažljiv. Hvala i cijenim svu pomoć koju ste pružili da se moj bivši suprug vrati u moj život. Danas ovdje svjedočim da je DR ODION moćan i da jednom može riješiti sve probleme u prekinutom odnosu s ljubavlju. kontaktirajte ga za bilo kakvo rješenje bilo koje vrste odnosa. Pošaljite e-poštu .... (drodion60@yandex.com) Također ga možete nazvati ili dodati na WhatsApp +2349060503921

    ReplyDelete
  35. Pozdrav gledateljima, objavljujem ovo jer sam pronašao puno ljudi koji imaju problema s brakom, što sam i ja imao. Nedavno sam pronašla pomoć od čovjeka koji se zvao dr. ODION. Odlično je obavio posao zbog kojeg se moja bivša ponovno zaljubila u mene nakon 4 mjeseca razdvajanja. ako nekome vani treba pomoć, vjerujem da je dr. ODION čovjek koji će riješiti vaš problem i problem prekida veze. On će vam dati najbolji rezultat. Moja veza je sada bolja i toliko sam uzbuđena da sam kontaktirala dr. ODION-a. možete kontaktirati bacača čarolija na-- EMAIL: (drodion60@yandex.com) ili ga možete WhatsApp dobiti na +2349060503921.

    ReplyDelete
  36. Uvijek možemo učiniti da naša veza bude najbolja za nas, život ili karijera uspješni koliko želimo, potrebno je samo da se potrudite i ako smatrate da vam je potrebna pomoć, potražite pomoć. Nakon što me supruga ostavila slomljenog srca. Bila sam usamljena, shrvana i tužna na sreću da sam upućena vrlo ljubaznom i moćnom čovjeku zvanom Dr ODION koji mi je pomogao da vratim svoju suprugu i sada me voli daleko više nego ikad, tako sam sretna sa životom e-mail: (drodion60@yandex.com) možete mu i WhatsApp na +2349060503921.

    ReplyDelete
  37. HVALA dr. Isikolo NA VRAĆANJU MOJE SREĆE I MOJE OBITELJI ZAJEDNO. WHATSAPP/VIBER +2348133261196.
    Zdravo, ja sam Rosa Antoine. Nakon što sam godinama bila u uniji koja se zove brak sa mojim suprugom, on je nasilio i uništio ljubav koju smo dijelili i napustio me. Učinio sam sve što je bilo moguće da mu se vratim, ali sve je bilo uzalud, toliko sam ga želio jer sam ga volio. pa sam objasnio svoj problem svojoj prijateljici, a ona mi je predložila da se obratim bacaču čarolija koji joj je pomogao da napravi čaroliju koja je zatrudnjela i dovela muža nazad. Nisam imao izbora nego probati. Poslao sam poruku čaroliji nazvanoj dr. Isikolo na WhatsApp i on me uvjeravao da nema problema i da će sve biti u redu. Rekao mi je sve što sam tražila, što sam predstavila, i zato je bacio čaroliju za mene i iznenađujuće nakon 48 sati, suprug me nazvao izvinjavajući se zbog svega što je bilo ogromna i silna radost. Bila sam tako iznenađena, odazvala sam se pozivu i rekao je samo da mu je žao zbog svega što se dogodilo. Htio je da mu se vratim. Takođe je rekao da me toliko voli. Bila sam tako sretna i otišla k njemu, tako smo opet počeli sretno živjeti zajedno. tako da svi kojima je potrebna pomoć u vezi sa bilo kakvim problemima mogu se također obratiti ovom pravom i vrlo autentičnom bacaču čarolija na isikolosolutionhome@gmail.com. Također ga možete Whatsapp-om na +2348133261196 kontaktirati ovog velikog čovjeka danas i riješiti vaše probleme 100%.
    Web stranica: https://isikololovetemple.com

    ReplyDelete
  38. Pozdrav svima koji čitaju ovo svjedočenje. Zovem se Alina Giggs. Suprug me odbio nakon sedam (7) godina braka samo zato što je druga žena imala magiju da njime manipulira. Jednog dana kada sam čitao putem interneta, vidio sam nekoliko svjedočenja različitih ljudi koji su pričali o dr. Ogundeleu, oni koji loše govore o njemu su oni koji ga ne vole previše, on je moćan bacatelj čarolija, ljudi svugdje o njemu pričaju kako on pomaže im u problemima u vezi, pa sam kontaktirao i dr. Ogundelea za pomoć na njegovom WhatsAppu: +27638836445. Rekao mi je da se ne brinem da će mi se suprug vratiti nakon 24 sata kada završi, netom nakon svog posla, suprug me nazvao telefonom i tražio oprost, veliko čudo koje je učinio dr. Ogundele, drago mi je da vas sve obavijestim da ovaj bacač uroka ima moć vratiti ljubavnike i riješiti druge probleme u vezi. Zbog njega sam sada sretna sa svojim suprugom, zahvaljujući dr. Ogundeleu. Ako trebate pomoć, kontaktirajte ga na njegovom Viberu i WhatsAppu: +27638836445.

    ReplyDelete
  39. Kakav krasan i ravno naprijed bacač čarolija koji mi je vratio radost i sreću u život !!! Dajem ovo svjedočenje, jer sam tako sretan, želim zahvaliti dr. ODION-u na velikoj stvari koju je učinio u mom životu, vratio mi je sreću u život, nikada nisam vjerovao u bacače čarolija sve dok mi se život nije raspao kad se moj ljubavnik 4 godine odlučili nazvati prekidom gotovo kad smo se željeli vjenčati. Bila sam toliko emocionalna slomljena da nisam mogla ponovno učiniti ništa razumno, nakon 2 mjeseca bolova prije nego što me stari prijatelj upoznao s čarolijom na mreži koja se zove Dr ODION, to je bilo nakon što su me prevarili razni lažni bacači čarolija. Upoznao sam dr. ODION-a s pravim čarolijom. Za manje od 24 sata vidio sam čuda, ljubavnik mi se vratio i život mi se vratio baš kao dovršena slagalica, a nakon mjesec dana kasnije vjenčali smo se i to mi je bilo poput sna jer sam mislio da sam je izgubio zauvijek. Hvala dr. ODION što ste mi pomogli, ali ponajviše, vaše poštenje i brzi i precizni rezultati. POŠALJITE mu E-MAIL ZA POMOĆ: (drodion60@yandex.com) ili putem njegovog WhatsApp broja +2349060503921 ovdje su STVARI KOJE DR ODION MOŽE I LIJEČITI .. GONORRHEA, HIV / AIDS, BROJ SPERMANA, BOLEST MENOPAZE, KRATKI PROBLEM Stroke.kontaktirajte ga danas i riješite svoj problem ..

    ReplyDelete
  40. Jesu li vaš suprug ili supruga rekli da ih brak opet ne zanima i želite brzo pomirenje s njima, obratite se dr. Ajayiju, moćnom bacaču čarolija na whatsapp +2347084887094 ili e-pošti: drajayi1990@gmail.com, on je čovjek kojeg su njegovi preci nadarili za velika nadnaravna moć jer mi je pomogao da povratim muža nakon 9 mjeseci razdvojenosti, moj muž je rekao da želi razvod i odlazi s drugom ženom, znano mi je da druga žena njime manipulira zbog svog bogatstva . Doktor Ajayi pripremio mi je čaroliju i za tjedan dana moj suprug je potrgao papire za razvod i živimo u miru. Hvala vam doktore Ajayi još jednom, ako imate sličan problem ili bilo što što vas uznemirava u životu, obratite se dr. Ajayi za brzo rješenje.

    ReplyDelete
  41. posjetite njegovu web stranicu (DR ISIKOLO): https://isikololovetemple.com
    Tako sam sretan što mogu podijeliti ovo svoje fantastično svjedočanstvo. Moj život se potpuno promijenio za 48 sati. Vidim se u ogledalu i smiješim se. Prvi put u godinama imam poverenja u sebe i svoje sposobnosti. U životu imam svog dečka uz pomoć doktora Isikola. Rekao je da mu je žao 48 sati nakon stvaranja čarolije. Rekao je da je shvatio da nikada zapravo nije želio prekinuti, ne može se nositi s emocionalnom prtljagom koju sam cijelo vrijeme nosio oko sebe. Rekao je da misli da je negativno utjecao na moj život i da je najbolje da odem. Rekao je da je teško što sam stalno govorio o prošlosti. Oboje smo oprostili jedni drugima. U džepu imam novac koji je napokon moj. Prošao sam provjeru nadoknade, rečeno mi je da su prošli mjeseci. Živi sam dokaz onoga što dr Isikolo može učiniti. Zahvaljujem vam dr. Isikolo na divnoj stvari koju ste učinili u mojoj vezi. Sada sam tako sretna. Uz vašu pomoć oboje smo mogli vidjeti i govoriti istinu jedni drugima. Nikad nisam pomislio da bi čarolija mogla pomoći paru, prije nego što sam vrlo zadovoljan što sam vas kontaktirao i pokrenuo da se sve ovo dogodi. Svi koji imaju problema u vezi mogu se obratiti dr. Isikolo putem e-pošte isikolosolutionhome@gmail.com. Možete ga i Whatsapp-om poslati na +2348133261196.

    ReplyDelete
  42. Jeste li žena koja traži plod maternice, želite čuti glasove djece u svojoj kući, ali više niste uspjeli zatrudnjeti, brinite se jer će dr. Ajayi pomoći da dobijete vlastitu bebu, suočio sam se s njom slična situacija kada muškarac svjedoči kako mu je veliki bacač čarolija dr. Ajayi pomogao da vrati svoju voljenu ženu kući nakon 9 mjeseci razdvajanja, pružam ruku dr. Ajayiju, objasnio mi je svoje stanje, rekao mi je da više ne plačem i pripremio biljni napitak za mene koju sam uzela i za tri mjeseca bila sam trudna s blizancima, sada sam ponosna majka. kontaktirajte dr. Ajayija, bacača čarolija, u bilo kojoj životnoj situaciji, on je dobar čovjek. Viber ili WhatsApp: +2347084887094 ili e-pošta: drajayi1990@gmail.com

    ReplyDelete
  43. Pročitao sam neka svjedočenja DR ISIKOLO-a o tome kako je ljubavnom čarolijom pomogao mnogim ljudima da vrate svoje ljubavnike u 3 dana. Imala sam problema sa svojim dečkom pa sam odlučila da ga kontaktiram jer toliko volim svog dečka. napustio je dom i rekao da ga veza više ne zanima bez razloga, bila sam u šoku. Kontaktirala sam DR ISIKOLO-a i rekao mi je da će mi se dečko vratiti u naredna 3 dana, DR ISIKOLO je napravio ljubavnu čaroliju i to je mom dečku otvorilo oko da vidi koliko se volimo i vratio se kući. Dok pišem ovo svjedočenje, najsretnija sam djevojka na svijetu. moj dečko i ja živimo sretan život i naša ljubav je sada jača nego što je bila prije nego što smo prekinuli. Zahvaljujem DR ISIKOLU na pretjeranom poslu koji je obavio za mene, pomažući mi da se vratim sa svojim dečkom. ako se suočavate s bilo kojim problemom u vezi i želite brzo rješenje, kontaktirajte DR ISIKOLO-a na e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com Također ga možete WhatsApp dobiti na +2348133261196. posjetite njegovu web stranicu (DR ISIKOLO): https://isikololovetemple.com

    ReplyDelete
  44. POZDRAV JAVNOSTI !!!

    Dobrodošli ste u kuću rješenja Dr. Ajayi gdje je sve moguće, jesu li se suprug ili supruga razveli i želite li vratiti bivšu?
    Ne funkcionira li vaš odnos kako bi trebao i trebate li trajno rješenje odnosa ili bilo kojeg drugog problema?
    Želite li čaroliju da biste dobili sudski spor?
    sudbina za dobitak na lutriji i kockanju?
    Patite li od neke bolesti i trebate li iscjelitelj ili lijek?
    Jeste li slobodni i želite srodnu dušu?
    Čarolija za osvajanje velikog ugovora?
    TREBA LI DOBAR ŠARM SREĆE?

    Nazovite i Whatsapp +2347084887094
    viber: +2347084887094
    Pošta: drajayi1990@gmail.com

    Doktor Ajayi pomogao mi je da se pomirim s dražesnom ženom nakon gotovo 15 mjeseci razdvajanja, prvo sam mislio da to neće uspjeti, ali danas sam živo svjedočanstvo njegove velike moći i on je pravi čovjek.

    ReplyDelete
  45. Žao mi je što sam ovo stavio na internet, ali nemam izbora nego ispuniti obećanje dr. ODION-u, moćnom bacaču čarolija koji mi je pomogao da vratim bivšeg supruga koji je već bio otišao dva tjedna bez pozdrava sa mnom. tako bolno iskustvo za mene jer je on moja prva ljubav i moj se život vrti oko njega, ali kad me ostavio zbog druge dame, dijelila sam suze i pokušavala sve da zaboravim na njega, ali duboko u mom srcu bilo je tako nemoguće jer sam ga toliko voljela unatoč bolovima u kojima sam patila. Jedne vjerne večeri pročitao sam komentar o dr. ODION-u, moćnom bacatelju ljubavnih čarolija koji može pomoći u povratku bivšeg ljubavnika ili ponovnom okupljanju slomljenog doma i još mnogo toga, u početku je to bilo kao iz šale jer nikada nisam vjerovao u čaroliju dok dr. ODION nije dokazao sebi do mene vrativši muža kući kući nakon dva dana njegove ljubavne čarolije na mog muža. zahvaljujem dr. ODION-u što me ponovno učinio potpunom ženom i vratio mog izgubljenog ljubavnika, nastavit ću dijeliti ovo kome će možda biti važno da se sve popravi u braku, umjesto da dijelim suze ili prolazim kroz slom srca, samo ljubazno kontaktirajte dr. ODION na njegovu kontakt e-mail adresu dolje (drodion60@yandex.com) samo ga kontaktirajte i pogledajte što može. Možete nazvati i WhatsApp putem njegovog broja +2349060503921 sretno vama onima koji ikada daju ovo suđenje Pozdrav

    ReplyDelete
  46. Pročitao sam nekoliko svjedočenja o lijevaču čarolija dr. Isikola o tome kako je pomogao mnogim ljudima u vraćanju bivših ljubavnika u roku od 48 sati. Iskreno, samo sam razmišljao da li je to stvarno i može li ovaj čovjek zaista pomoći da mi vrati ljubavnika koga toliko volim. Odlučila sam ga kontaktirati jer jako volim svog dečka i razdvojeni smo nekoliko mjeseci, jako mi je nedostajao, pokušala sam na sve druge načine da ga vratim, ali nisam uspjela. Kontaktirala sam dr. Isikolu i on rekao mi je da će mi se moj bivši vratiti u narednih 48 sati, dr. Isikolo ga je pustio da zna koliko ga volim i želim. I otvorio oči kako bi shvatio koliko imamo zajedničkog udjela. Moj bivši mi se opet vratio. Kako trenutno pišem ovo svjedočenje, ja sam najsretnija djevojka na svijetu, a ja i moj dečko živimo sretan život i naša ljubav je sada jača nego što je bila i prije naše raskinuti. Sva zahvala ide dr. Isikolotu na prekomjernom poslu koji je učinio za mene pomažući mi da se vratim s bivšim dečkom. Želio bih odustati od adrese dr. Isikolo i nadam se da ćete vidjeti ovo svjedočenje i kontaktirati ga ako imate ljubavnika kojega zaista toliko želite, Njegov mail: isikolosolutionhome@gmail.com Možete ga WhatsApp dobiti i na +2348133261196.

    ReplyDelete
  47. Stvarno je uspjelo i ponosan sam što sam svjedok toga. Vidio sam post o tome kako je vratila svog muškarca kroz DR WALE. Pomogao joj je da vrati bivšeg supruga. Moji su se razveli od mene prije 2 godine da bih živjela s drugim muškarcem i pokušavam je pustiti, ali nisam mogla, pa pokušavam učiniti puno stvari da je vratim ona mi se neće vratiti. Jednog dana posjetim forum za nekoliko savjeta za oporavak i tamo sam vidio ženu kako svjedoči kako joj je DR WALE pomogao da vrati svog muškarca nakon što se povezao s čarolijom druge žene, a DR WALE joj je pomogao. Početak koji nikada nisam vjerovao u duhovni rad, nevoljko sam ga pokušavao, bio sam očajan, kontaktiram ga i objasnim mu svoje probleme, na moje najveće iznenađenje, DR WALE mi je pomogao da pronađem svoju ženu nakon 2 dana, a sada je moja veza sada savršena. kao što je obećano. Trajna restauracija bivšeg ne samo da vraća nekoga koga volite, već i ujedinjuje osjećaje ljubavnika s činjenicom da ste sretni s tom osobom. Moja me žena sada tretira kao kralja i uvijek kaže da me stalno voli. Ako prolazite kroz poteškoće u svojoj vezi, DR WALE može vam pomoći u pomoći pri sklapanju braka, OBRATITE SE S NJIM WhatsAppom / Nazovite ga na +2347054019402 ili EMAIL: drwalespellhome@gmail.com

    ReplyDelete
  48. Kako sam vratila razvedenog muža uz dobru pomoć ljubavne čarolije dr. ODION ... Zovem se Silvia Andreea. Kad sam na internetu pročitao svjedočanstvo o tome kako dr. ODION, sjajni i najsnažniji bacač čarolija pomaže vratiti supruga koji se razvodi, LJUBAVNIK. Pitao sam se kako to može biti istina, jer su me mnogi u prošlosti iznevjerili bez ikakvog rezultata. Samo sam pustio post da prođe i kretao se po forumu. Na moju je obavijest ponovo pod, Neka je osoba objavila i rekla provjereni bacač čarolija. Nakon što je pročitala poštu, to je bio isti čovjek dr. ODION o kojem je govorila. Tako da nemam druge mogućnosti nego da stvarno provjerim kako on radi. Bila sam potpuno shrvana kad me moj voljeni suprug napustio. Bilo je to kao da cijeli moj svijet nestaje u tuzi i boli. Znam da zvuči čudno, ali od svih bacača čarolija koje sam kontaktirao, on je jedini koji mi je ostavio takav dojam da sam tako istinit i pouzdan. Više od njegovih riječi, vratio je mog supruga i ostvario mi sve želje. Sada je odan, obraća pažnju na mene, nudi mi cvijeće svake nedjelje, a često izlazimo u kino i restoran. moj muž je došao k meni i ispričao se zbog nepravde koju je počinio i obećao da to više nikada neće ponoviti. Od tada se sve vratilo u normalu. Ja i moja obitelj ponovno živimo zajedno sretno .. Bit ću zauvijek zahvalan što sam svoj život iz pakla pretvorio u raj! vjerujem da bi tko treba pomoć trebao doći do njega za pomoć. Neka vas Bog nastavi koristiti za spašavanje prekida veze. Svima koji imaju bračne probleme, probleme s razvodom, izgubljenog ljubavnika ili bilo kakve probleme vezane za vezu, možete mu se obratiti (drodion60@yandex.com) ultimativnom bacaču čarolija putem adrese e-pošte: ili WhatsAPP na njegov broj mobitela +2349060503921

    ReplyDelete
  49. Kako sam vratila razvedenog muža uz dobru pomoć ljubavne čarolije dr. ODION ... Zovem se Silvia Andreea. Kad sam na internetu pročitao svjedočanstvo o tome kako dr. ODION, sjajni i najsnažniji bacač čarolija pomaže vratiti supruga koji se razvodi, LJUBAVNIK. Pitao sam se kako to može biti istina, jer su me mnogi u prošlosti iznevjerili bez ikakvog rezultata. Samo sam pustio post da prođe i kretao se po forumu. Na moju je obavijest ponovo pod, Neka je osoba objavila i rekla provjereni bacač čarolija. Nakon što je pročitala poštu, to je bio isti čovjek dr. ODION o kojem je govorila. Tako da nemam druge mogućnosti nego da stvarno provjerim kako on radi. Bila sam potpuno shrvana kad me moj voljeni suprug napustio. Bilo je to kao da cijeli moj svijet nestaje u tuzi i boli. Znam da zvuči čudno, ali od svih bacača čarolija koje sam kontaktirao, on je jedini koji mi je ostavio takav dojam da sam tako istinit i pouzdan. Više od njegovih riječi, vratio je mog supruga i ostvario mi sve želje. Sada je odan, obraća pažnju na mene, nudi mi cvijeće svake nedjelje, a često izlazimo u kino i restoran. moj muž je došao k meni i ispričao se zbog nepravde koju je počinio i obećao da to više nikada neće ponoviti. Od tada se sve vratilo u normalu. Ja i moja obitelj ponovno živimo zajedno sretno .. Bit ću zauvijek zahvalan što sam svoj život iz pakla pretvorio u raj! vjerujem da bi tko treba pomoć trebao doći do njega za pomoć. Neka vas Bog nastavi koristiti za spašavanje prekida veze. Svima koji imaju bračne probleme, probleme s razvodom, izgubljenog ljubavnika ili bilo kakve probleme vezane za vezu, možete mu se obratiti (drodion60@yandex.com) ultimativnom bacaču čarolija putem adrese e-pošte: ili WhatsAPP na njegov broj mobitela +2349060503921

    ReplyDelete
  50. DR ISIKOLO JE NAJBOLJE OD KOGA MOŽETE POTRAŽITI POMOĆ. Njegova web stranica je: https://isikololovetemple.com
    Sa toliko srca u svom srcu, ovdje sam da izrazim kako je dr. Isikolo spasio moj brak od razvoda. Ja i moj suprug imali smo nesporazuma i to je razdvajalo naš brak do te mjere da je moj suprug tražio razvod. Tako da nemam druge mogućnosti nego da odem na internet i potražim rješenje za svoj problem. Tu sam naišao na detalje dr. Isikola i kako je toliko ljudi pisalo dobre stvari o njemu i njegovim divnim djelima za njih i o tome kako je pomogao puno ljudi obnavljanjem tamo veze. Kontaktiram doktora Isikola i rekao mi je sve što moram učiniti, što sam i učinio i za manje od 48 sati moj suprug je otkazao papire za razvod. Sada ja i moj suprug živimo zajedno u miru i harmoniji, zahvaljujući dr. Isikolo što je spasio moj brak od raspada. Podaci za kontakt doktora Isikola su putem e-pošte: isikolosolutionhome@gmail.com ili ga možete WhatsApp/Viber dobiti na +2348133261196.

    ReplyDelete
  51. Danas sam tako sretna zbog onoga što mi je DR ISIKOLO učinio u životu. njegova je čarolija tako sjajna i brza, nikad zapravo nisam vidio uslužnog čovjeka poput njega, riješio je moj problem koji nisam očekivao, naletio sam na njega u facebook-u kako ljudi pričaju o njegovom sjajnom čarolijskom radu, prikupio sam njegov kontakt i kontaktirao njemu je odmah odgovorio i pitao za moj problem. Objasnio sam mu sa suzama, rekao mi je kontaktirajući ga da se ne brinem da će mi se muž vratiti koliko ga još uvijek volim, bila sam zaprepaštena. Odmah pitam šta ću učiniti da se moj muž vrati, dao mi je upute i tražio njegovo ime i sliku koje se odmah pokoravam i slijedim, obećava mi dva dana da će me suprug nazvati da vjerujem u njegov rad, Iskreno govoreći moj suprug je nazvao, ali nedostaju mi ​​njegovi pozivi, bila sam presretna. Obećava mi da će se moj muž vratiti kući u roku od 48 sati i trebala bih otvoriti svoje ognjište i raditi s njim što sam i učinila. Danas se moja porodica vratila uz pomoć DR ISIKOLO-a, vratila je mog muža nakon što me je ostavio zbog druge žene u drugoj državi, znate kakav je osjećaj kada svog voljenog muža izgubite zbog druge žene, učinite sve da ga dobijete nazad. danas obećavam da ću podijeliti i reći svijetu o njegovom velikom djelu jer sam danas tako sretna. kontaktirajte ga ako vam je potrebna i njegova pomoć, ignorirajte ako vam nije potrebna. Hvala DR ISIKOLO ,, "KONTAKT Putem e-pošte: isikolosolutionhome@gmail.com. Možete ga nazvati ili Whatsapp na +2348133261196.

    ReplyDelete
  52. Da li vam je potrebna ljubavna čarolija da vratite bivšeg ljubavnika ili spojite svoj brak? Pošaljite e-poštu DR ISIKOLO za brzo rješenje od 48 sati. Prije godinu i šest mjeseci imala sam problem sa suprugom koji nas je razdvojio. Kad je prekinuo sa mnom, bila sam zbunjena i nisam znala šta da učinim da ga vratim, osjećala sam se tako prazno iznutra. Dok nisam na internetu naišao na DR ISIKOLO-a o tome kako je pomogao toliko ljudi riješiti razne probleme. Poslala sam mu e-poštu i rekla sam mu svoj problem i učinila sam ono što je od mene tražio da mi pomogne, da ukratko skratim dugu priču, prije nego što sam to shvatila, za manje od 48 SATI, moj me suprug nazvao i vratio mi se i rekao mi da mu je žao zbog onoga što se između nas oboje događa. Na kraju, pišem ovo svedočenje da bih vam zahvalio i duboko zahvalio DR ISIKOLO što ste se pridržavali svojih reči i svojih obećanja da ste mi ga vratili za samo 24 sata vašeg snažnog čarolija i što ste koristili svoje nadarene i velike moći da Vrati ga nazad. Ako vam je potrebna njegova pomoć, možete mu poslati e-poštu na: isikolosolutionhome@gmail.com Možete mu poslati i WhatsApp/Viber na +2348133261196.

    ReplyDelete
  53. Očajnički sam tražila neki način da natjeram svog bivšeg dečka da se ponovo zaljubi u mene. Imali smo uspona i padova, ali proteklih 6 mjeseci naša veza je otišla na jug. Proveo sam 500+ na bacaču čarolija za koji sam mislio da će mi pomoći, a ne znajući da ona nije pomogla. Obraćam se jer želim biti poželjna žena kakva sam nekada bila, a on se zaljubio u mene i oženio me. Ne mogu zamisliti ovog dječaka ni sa kim drugim dok nisam stvarno kontaktirala DR ISIKOLO-a koji mi je udovoljio. Dao mi je detalje o tome kako da mi pomogne, što je i učinio kad sam udovoljio, a on je spasio mog čovjeka iz zlih ruku dame koja ga je hipnotizirala, a moj se čovjek vratio k vama za 48 sati i zaista sam bio zapanjen takvom manifestacijom moći je stvarno stvarno. Sada mogu rado reći ljudima da pokušaju DR ISIKOLO-a u njihovim problemima i čekaju trenutne rezultate. kontaktirajte ga s njegovom adresom e-pošte. isikolosolutionhome@gmail.com ili direktno WhatsApp +2348133261196.

    ReplyDelete
  54. Ovdje sam da podijelim svoju divnu priču o tome kako mi je DR WALE vratio sreću u život. Jako se teško nosim sa sobom već nekoliko godina i mjeseci. Tako sam ovog dobrog dana otišao u ovu trgovinu po neke prehrambene proizvode gdje sam čuo kako ova dama govori prijatelju o tome kako joj DR WALE pomaže i da vrati svog muškarca koji ju je ostavio zbog druge žene. Kad sam je čuo, nemam izbor, ali da s njom podijelim svoj problem, rekla je da će mi pomoći DR WALE. odatle mi je dala kontakt s DR WALE-om, a ja sam ga kontaktirao i podijelio s njim svoj problem. Nakon što mu je rekao sve moje brige, rekao mi je da će trebati pripremiti čaroliju ljubavi i trebat će potražiti Predmete. Pa sam platio Predmete koje je koristio u pripremi ljubavne čarolije i evo, moj je muškarac sada sa mnom. Oboje smo snažno prošli i prošli put. Sve zahvaljujući DR WALE. I vi možete nazvati / WhatsApp DR WALE na +2347054019402 ILI drwalespellhome@gmail.com

    ReplyDelete
  55. Da, istina je da je DR ISIKOLO najbolji bacač uroka ikad. Moje ime je Marie Lyons i bila sam klijentica za DR ISIKOLO i moram vam reći da je on pravi bacač čarolija. Kad sam kontaktirao ovog bacača čarolija, moj me dečko napustio dvije godine i uvijek sam ga želio da mi se vrati. Upoznala sam DR ISIKOLA-a da mi pomogne prije otprilike mjesec dana i ponovno sam se povezala sa svojim dečkom. Kad me moj bivši dečko napustio, za mene je bilo previranja što sam jednog jutra u ništa šamarao svoju stariju sestru. Ovo je za mene postalo katastrofa jer sam imao fiziološku traumu i moja porodica je bila vrlo zabrinuta za moje zdravlje. Nakon dvije godine upoznao sam i DR ISIKOLA-a kroz svjedočenje i rekao mi je da se smirim kako je, bez obzira na problem, dobro i spreman pomoći svima koji mu se obrate. Samo za 2 dana, bivša me nazvala i htjela se upoznati. Pristao sam i pripremio se da ga upoznam, a on mi je rekao kako se osjećao krivim za ono što je učinio i želio je da se vratim. Pohvalio sam DR ISIKOLA-a zbog njegovog čudesnog ručnog rada i preporučit ću ga svima kojima je potreban balerina. Obratite mu se da vam pomogne i brzo na njegov e-mail E-pošta: isikolosolutionhome@gmail.com Možete mu i WhatsApp poslati na +2348133261196.

    ReplyDelete
  56. Izvrsna i nevjerojatna usluga o tome kako vratiti bivšeg. Za koga bih se mogao stvarno svidjeti kako je Veliki DR ISIKOLO (https://isikololovetemple.com) koristio svoje intuitivne smjernice i vještine kao životni trener, kao i svoju empatiju da mi vrate srodnu dušu. Za 100 posto besplatnih pravih vidovnjaka, savjetnik koji će vratiti vašeg bivšeg i riješiti sve vaše opće probleme ili probleme nevolje. moj me partner napustio zbog neprestanih borbi i prepirki, a ja sam mjesecima bio očajan i vratio sreću kad sam ga kontaktirao. Jedan i jedini DR ISIKOLO Veliki jedini vam može pomoći. Riješio mi je moj problem. Vratio je mog bivšeg u roku od 48 sati nakon savjetovanja. Stupite u kontakt s velikom e-poštom DR ISIKOLO: možete kontaktirati e-poštu dr. Isikolo; isikolosolutionhome@gmail.com Također ga možete WhatsApp/Viber na +2348133261196.

    ReplyDelete
  57. Tako sam uzbuđena što je moj slomljeni brak obnovljen. Nedavno smo se pomirili, iako je bilo teško. Prošlo je više od mjesec dana i sve se čini kao da se vratilo u normalu. Počeo je da se ponaša prema meni bolje i to je bio proces ozdravljenja za oboje. Noćna mora koja je trajala gotovo 3 godine prije nego što smo prekinuli napokon je gotova. Kao da smo se iznova zaljubili. Oboje smo prošlost ostavili iza sebe i pokušavamo ići naprijed - i prvi put nakon dugo vremena budućnost izgleda puno svjetlije. Ne mogu riječima izraziti koliko sam zahvalan DR Waleu! Kao da smo napokon ponovno otkrili one stvari jedna o drugoj zbog kojih smo se uopće zaljubili. Sva zabrinutost i stres jednostavno su nestali. Hvala DR Waleu što ste spasili moj propali Brak i vratili mi mog supruga !. Ja i moj suprug ponovno sretno živimo zajedno .. Sve zahvaljujući DR Waleu. Ako imate bilo kakvih problema, odmah kontaktirajte DR Walea i garantiram vam da će vam pomoći da ga kontaktirate putem drwalespellhome@gmail.com ili WhatsApp +2347054019402

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.